English: Göncöl Foundation
Göncöl Szövetség
Göncöl Alapítvány
SÜNI magazin"Élj úgy, mint az Erdõ..." fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönzõ projekt KEOP – 2009 – 6.1.0/B/09-2010-0115

A
SÜNI országos komplex vetélkedő 2011-12. évi döntőjén

I. helyezett
Paragvári utcai Általános Iskola
Berkovics Gabriella felkészítésével a
Süni lányok csapata:
Tullner Flóra, Végh Kamilla Luca, Németh Hanna Kelli, Hazafi Dóra

II. helyezett
Lencsési Általános Iskola AMI
Farkas Éva felkészítésével
Az Erdőjárók csapata:
Molnár Alexandra, Kiss Dorina, Sikur Noémi, Steigerwald Lilla

III. helyezett
Teleki Blanka Általános Iskola
Schenkerik Zsuzsanna felkészítésével
A Szemvidítók csapata:
Czaun Boldizsár, Laczai Karola, Németh Rita, Szalai Márk

GRATULÁLUNK!

A
VADON országos komplex vetélkedő 2011-12. évi döntőjén

I. helyezett
Dienes VAléria  Általános Iskola
Zalakovicsné Kovács Klára felkészítésével a
Koalák csapata:
Dorogi Kira, Harsch Leila, Losonczy Richárd, Kitanics Maya

II. helyezett
Karinthy Frigyes Általános Iskola
Dr. Kriskáné Gánóczy Anita felkészítésével
A Láva lányok csapata:
Bogdány Eszter, Delawar Laura, Hajdú Dorottya, Zsolt Luca

III. helyezett
Kis Bálint Általános Iskola és Óvoda
Kovácsné Nagy Katalin felkészítésével
A VADONatújak csapata:
Csordás Alíz, Gera Ilona, Koma Zsuzsanna, Tóth Izsák

GRATULÁLUNK!Értékelések

Tisztelt Pedagógus!

Nagy örömmel írom le az „Élj úgy, mint az erdő” feladat eredményeit.SÜNI vetélkedõ

CSAPATOK

SÜNI vetélkedõre jelentkezõ csapatok

FELADATOK

SÜNI 2011-12elsõ forduló eredményei:

Süni elsõ forduló pontszámai (letölthetõ pdf)

Itt megtekinthető a SÜNI döntő képgalériájaNagy örömmel írom le az „Élj úgy, mint az erdő” feladat eredményeit. Idén tavasszal az ország minden szegletében több ezer szorgos kéz látott munkához, hogy egy fa vagy cserje ültetésével szépítse környezetét, gazdagítsa Magyarország növényvilágát. Csodálatos varázserdő született kezetek nyomán! A vetélkedő eredményeként, mostanáig több, mint 630 élőlény kapott új élőhelyet és remélhetőleg hosszú időre gondos ápolókat. Bár a távolság miatt csak a lelkesedésetek fonja össze őket erdővé, de bármennyire messze is esnek egymástól, mind szebbé és egészségesebbé teszik Magyarországot. Gyönyörűséges erdőnk sokkal színesebb lett, mint számítottunk rá, minden tagját fel sem tudnám sorolni, csak néhányukat említem meg, hogy lássátok ti is. Méltóságteljes tölgyek, susogó nyárfák, dús hársfák, pergő juharok, habos májusfák mellett őshonos gyümölcsfák is helyet kaptak. Alattuk húsos som, piros-gyöngyös kányabangita, roppanós mogyoró, vitamindús szeder, borzas boróka, marasztaló vadrózsa osztoznak a helyen. Mind gondosan választottátok ki pártfogoltjaitokat és a helyet, ahova a kis növényt ültettétek. Szépültek iskolaudvarok, óvodák, játszóterek, parkok. Megmozgattatok mindenkit, jó tanácsot kértetek erdésztől, kertésztől, nagymamától. A legtöbben hasonló körültekintéssel készítettétek el a két oldalas beküldendő anyagot is. Volt, aki színesben, volt aki fekete-fehérben dokumentálta a munkát, egyesek számítógépen szerkesztették meg, mások kézzel írták, rajzzal díszítették. Néhányan még az ültetés körüli kalandokat is megosztottátok velünk. Külön örömmel olvastuk, hogy a jó példa ragadós, több iskolában más osztályok is csatlakoztak hozzátok, volt olyan iskola, ahol egyszerre 30 fát is elültettek. Gratulálunk és köszönjük mindenkinek – az iskolákat támogató, facsemetéket felajánló vállalkozásoknak is -, aki részt vett varázserdőnk megszületésében!

A késedelem okai, tudnivalók a további fordulókról

Az elsõ, hogy a visszaküldött kb. 1500 db feladatlap és alkotás lelkiismeretes kiértékelése és adatrögzítése örömteli, de nagyon hosszadalmas munka volt.
Másodszor, és ez volt a legnagyobb akadály, a versenyek alapjául szolgáló Süni és Vadon magazinok kiadása komoly nehézségekbe ütközött, tulajdonképpen majdnem megszûntek a lapok. De végül sikerül úrrá lennünk a nehézségeken.

Mindehhez jön, hogy a pályázati forrásból finanszírozott 850 csapat duplája jelentkezett, és ezekre a jelentõs pluszköltségekre nem sikerült támogatót találnunk. Magyarán csak a legjobb 850 csapat jut tovább: 400 vadonos és 450 sünis csapat marad a vetélkedõben. A www.goncol.hu oldalon és a csatolt táblázatban olvashatók az elért pontszámok és a továbbjutók listája. Az õ csomagjaikat pénteken postázzuk, hogy mire kézbesítik azokat, már minden iskola nyitva legyen. A kézbesítéssel egyidõben letölthetõ lesz a feladatlap is a www.goncol.hu oldalon.

Ez az erõteljes csúszás azt is jelenti, hogy a döntõkig megrendezendõ két forduló igen szoros lesz. A Süni Csapatverseny döntõje május derekán, a Vadon Csapatverseny döntõje június elsõ hétvégéjén kerül megrendezésre. Hogy ez a lehetõ legkevesebb kényelmetlenséget jelentse a diákoknak, a harmadik sünis forduló Süni 11/1-es példányait is most postázzuk és két hét múlva letölthetõ lesz az ehhez tartozó feladatlap is.
Kérjük, hogy a második fordulók feladatlapjait legkésõbb május 1-ig adják postára a csapatok.

Ezúton szeretnénk megköszönni minden diáknak és pedagógusnak azt a türelmet, amit ebben a slamasztikában tanúsítottak felénk, és nem utolsósorban gratulálni a rengeteg okos és szép munkához, amiben gyönyörködhettünk idáig!

Üdvözlettel: a szervezõk