Vadon magazin

 

Süni magazin

Vadon magazin

A VADON magazin több mint száz esztendeje szolgálja a természet- és az állatvédelem ügyét. Elődjét az „A TERMÉSZET” magazint Lendl Adolf neves tudós a Fővárosi Állat- és Növénykert igazgatója alapította 1888-ban. Elsősorban madár- és természetvédelmi újság volt, ám írói, szerkesztői között olyan neveket találunk, mint Herman Ottó és Chernel István.

„A TERMÉSZET” később újjáéledt, 1990-től, szerény külsővel, de ismét gazdag, ismeretterjesztő tartalommal jelent meg. Nagy előrelépés történt 1994-ben, amikor a Göncöl Alapítvány és a Fővárosi Állat- és Növénykert közös kiadásában egy „régi-új”, színes ismeretterjesztő magazin született. A Göncöl akkori Süni magazinja és az Állatkert akkori „A TERMÉSZET” c. lapja összevonásával létrejött a Természet magazin. (Az első évben átmeneti néven, „Süni és a Természet”-ként került forgalomba.) Ekkor még 32 színes oldalon, havonta jelent meg országos, nyilvános terjesztésű magazinunk.

A 2000. év újabb jelentős változást hozott. A közönség igényeihez igazodva a TERMÉSZET c. havi lapból a két alapító közösen két kéthavi megjelenésű lapot hozott létre, amelyek hónapról hónapra váltják egymást. A felnőtteknek szóló kéthavi lap a VADON magazin, a gyermekeknek szóló kéthavi lap a SÜNI magazin. Mindkettő 52 színes A/4 oldalon jelenik meg, országos, nyilvános terjesztésű magazin.
A VADON magazin főszerkesztője Kovács Zsolt